Dokonalá zbraň na čierne bodky

Veľmi dlho mi trvalo, kým som našla správnu zbraň na čierne bodky tzv. komedóny. Pred pár rokmi som si povedala, že by som mohla pohľadať nejaké prírodné masky na tvár a poskúšať.

Pre mňa je to najlepšia a najefektívnejšia maska na boj proti čiernym bodkám. 

Kurkumová maska

Na výrobu stačí 1 čajová lyžička kurkumy a trochu šťavy z citróna.

Je to veľmi lacná maska. Kurkuma aj citrón vás budú stáť asi 1,50€.

Zmiešajte ich dokopy, aby sa vytvorila pasta, ktorá nebude príliš tuhá a ani príliš riedka, aby nestekala. Vždy si konzistenciu viete vylepšiť pridaním jednej zo surovín.

Kurkumová maska
Kurkumová maska

 

Dobre si pred nanesením umyte a osušte tvár, a ak nechcete mať žlté prsty, tak si navlečte rukavice alebo použite štetec.

Naneste ju na celú tvár a nechajte pôsobiť 30 minút. Prvú minútu vás bude možno trochu štipkať, ale treba to vydržať, stojí to za to. Ja si zvyknem ovievať tvár prvým, čo chytím do ruky :) 

Kurkumová maska po nanesení
Kurkumová maska po nanesení
 

Áno, zmeníte sa na takúto krásnu žlto-oranžovú šelmu. 

Po uplynutí doby pôsobenia zmyte masku vlažnou vodou a čistiacim prípravkom na pleť. Ja mám pleťové mydlo alebo penu. Po umytí ostanem vždy ešte žltá, ale nerobím si z toho hlavu, keďže po takejto maske si dám vždy na pleť ešte med, ktorý mi ju hydratuje a zvláčňuje. Med mávam na tvári niekoľko hodín. Po zmytí zvykne zmiznúť aj žlté sfarbenie. Ak mi trošku ostane, použijem ružovú vodu.

Nikdy si nedrhnite pleť od žltého sfarbenia, aby ste si ju zbytočne nepodráždili. 

Ak sa chcete uložiť na spánok a stále máte žltú pleť, dajte si na vankúš starú navliečku alebo mužove tričko, ktoré neznášate.

Výsledkom bude vyčistená pleť od čiernych bodiek a budete ju cítiť príjemne sviežu.

Budem rada, keď mi napíšete svoje skúsenosti s touto alebo inou prírodnou maskou na čierne bodky.

Autor: Dana Chrenová