Low Carb muffiny s čučoriedkami

Prinášam vám recept na vynikajúce nízkosacharidové muffiny. Ja som ani nestihla urobiť viac fotografíí, ako túto úvodnú, lebo my sme v noci čakali kým vychladnú a zmizli ako acetón. Verím, že vám budú chutiť, tak ako nám.

Ingrediencie:

  • 360g mandľovej múky (môžete skúsiť aj pomleté mandle)
  • 100g sladidla Erythritol
  • štipka soli
  • prášok do pečiva
  • 100g rozpusteného masla alebo kokosového oleja
  • 120 ml mandľového mlieka
  • 4 vajcia
  • vanilkový extrakt alebo struk
  • 150-200g čučoriedok

Postup prípravy:

Zmiešajte mandľovú múku so sladidlom, štipkou soli a práškom do pečiva. Následne pridajte rozpustené maslo alebo olej. mandľové mlieko, vajcia a pár kvapiek vanilkového extraktu. Poriadne všetko zmiešajte, kým sa vám nevytvorí homogénna zmes. Potom pridajte čučoriedky a opatrne vmiešajte do celej zmesy, aby sa vám nepopučili. Do max. 3/4 košíčkov nalejte cesto a dajte piecť na 175°C cca 25 minút. Skúšajte špajlou alebo špáratkom či sú už upečené. Ak je špáratko mokré, ešte pečte a ak je suché tak sú hotové.

Vyberte muffiny z rúry a teraz vám nič iné neostáva, ako ich hypnotizovať, aby čo najskôr vychladli :D

Prajem dobrú chuť :)

Danka