Tortilly s kuracím mäsom

Tieto tortilly som si veľmi obľúbila a to najmä preto, lebo patria k ľahkým a veľmi chutným jedlám. Pre mňa sú zároveň veľmi osviežujúce. 

Ingrediencie:

  • 2ks tortilla placiek
  • kúsok cibule
  • 1ks kuracích pŕs
  • kúsok bielej papriky
  • kúsok červenej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3PL tatárskej omáčky
  • rôzne šalátové listy
  • mix korenia
  • soľ

Postup prípravy:

Nakrájajte si kuracie cecky na také slížiky a osoľte, okoreňte, ako máte radi. Ja som dala korenie spicy chicken a exotic. Premiešajte mäso s koreninami a počkajte cca 5 minút. Potom k mäsu pridajte olivový olej, dajte na vyhriatu panvicu a opečte. Medzitým si nakrájajte kúsky paprík a cibule na menšie kúsky. Očistite cesnak a prelisujte ho do tatárskej omáčky. Premiešajte, aby sa omáčka riadne vychutila. Keď máte mäso opečené, odstavte panvicu z horáku a dajte druhú panvicu, ktorú asi 3 kvapkami oleja namastite. Pokropte trochu tortilly a dajte na vyhriatu panvicu, kde sa pekne vyhrejú a budú mäkkučké. Z každej strany asi 20 sekúnd. Tortillu dajte na tanier a môžete si ju začať napĺňať s tým, že kúsok spodnej časti nechajte voľnú. Tortillu napĺňajte tak, že budete ukladať šalátové listy, zeleninu, mäso a zarobenú tatárku do stredu zhora nadol. Ak máte všetko na tortille poukladané, tak spodnú časť tortilly zahnite smerom ku pripravenej kôpke a následne vezmite ľavý a pravý okraj tortilly a zaviňte. Spodnú časť viac stlačte, aby vám nevypadávala náplň.

Samozrejme môžete do nich pridať čokoľvek, ale nejak takto ich robievam najčastejšie. Zjedla som 2 také plnené tortilly a boli akurát.

Prajem dobrú chuť :)

Danka