Costa Rica SHB Tarrazu Kávičkovo

100% arabica zrnkovej kávy Costa Rica

Položka bola vypredaná…
3,50 € / ks
Dostupnosť: Dodanie do 7 dní
Môžeme doručiť do:
21.10.2024
Možnosti doručenia
Kód: KA5
Costa Rica SHB Tarrazu Kávičkovo

Podrobný popis

Rozlohou malá, rozmanitosťou bohatá. Aj takto by sme mohli opísať Kostariku. Povesť jedného z najlepších pestovateľov kávy na svete ďaleko presahuje jej hranice. Aj napriek tomu, že sa tu dopestuje len približne 1,1% svetovej produkcie kávy, Kostarika sa môže pochváliť až ôsmimi oblasťami pestovania, z ktorých najznámejším je Tarrazu. Táto zlatá baňa na kávu je známa pre svoje kvalitné zrná a úchvatný výhľad. Zároveň je táto oblasť plná vegetácie a domovom veľkého počtu tropických vtákov.

Chuťový profil

Kávy Tarrazu sú známe svojou elegantnou a nápadne čistou chuťou. Vôňa je kvetinová a sladká ako med. Créma je jemná a hutná so strednou až nízkou kyslosťou. Pohár končí príjemne prekvapivou pikantnosťou. Costa Rica SHB Tarrazu ponúka silnú šálku kávy s úžasnými kompiláciami. Dajte nám vedieť, či cítite tmavú čokoládu a ochutnajte jemné tóny grapefruitu.

Pestovanie, spracovanie

Rok v Tarrazu je rozdelený na dve dobre definovateľné sezóny, daždivú a suchú. Obdobie dažďov trvá sedem mesiacov (máj až november), počas ktorých rastú kávovníky; obdobie sucha je od decembra do apríla. Čas zberu je päťmesačné obdobie od novembra do marca, ktoré sa príjemne kryje s obdobím sucha. Tento definovaný klimatický vzor je ideálny na pestovanie kávy a výsledkom sú vysokokvalitné kávové čerešne, ktoré majú jednotnú zrelosť. Tarrazu je ideálnym miestom na pestovanie zrnkovej kávy arabica.

Tento región je známy produkciou kávy, ktorá má výrazne kyslé vlastnosti a to hlavne kvôli sopečnému zloženiu pôdy, ktoré charakterizuje krajinu. Väčšina plantáží sa rozprestiera v nadmorských výškach od 1 200 do 1 900 metrov a je zatienená zmesou cudzích a pôvodných stromov.

V Kostarike je kvalita kávy určená tvrdosťou zrna, čo je faktor, ktorý je daný nadmorskou výškou, v ktorej sa zrná pestujú. Káva najvyššej kvality je označená ako Strictly Hard Bean alebo SHB a je vyhradená pre kávu pestovanú nad 1 900 metrov. Odhaduje sa, že takmer 95% plodov pestovanej v regióne Tarrazu patrí do kategórie SHB. Proces sušenia, ktorý využívajú jednotliví farmári sa líši. Niektorí uprednostňujú prirodzené sušenie na slnku, vďaka ktorému získavajú plody ovocné tóny. Iní zase nedajú dopustiť na "washed" - čiže mokré sušenie.

Ako si ju (najlepšie?) pripraviť

Kávová čerešna Tarrazu poskytuje veľmi pozitívne výsledky v spôsobe varenia pomocou filtra. Na výber je mnoho zariadení ako aeropress, moka konvička, ktoré prefiltrujú jemne zomletú kávu a dodajú každej kvapke sladkú chuť. Ak máte doma automatický stroj na espresso, tak si vašu chuť získajú karamelové tóny, ale aj vyššia kyslosť vďaka vyššiemu tlaku.

Kategória: Potraviny
Pôvod: Kostarika
Objem: 50g
Typ kávy: 100% arabica
Typ praženia: stredné
Pražené: na Slovensku
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

,,Pôžitok pre tvoje zmysli." Presne to je motto značky Kávičkovo, ktorú založil mladý veselý podnikateľ František Močiliak. Je milovník kávy a obchodník telom aj dušou. Jeho myšlienka mať vlastnú kvalitnú kávu sa zrodila pri popíjaní kávy v jednej košickej kaviarni. Jeho idea nebola dlho len v jeho hlave, ale preniesla sa aj do reality. Momentálne má vo svojom portfóliu niekoľko druho káv z celého sveta, čaje a vlastné ovocné, biele aj červené vína. Vzorky káv, ktoré sú v našej ponuke sú na čerstvo pražené a balené v recyklovaných vreckách s ventilom a opätovným zatváraním. Ochutnajte celý svet skrz kávy pripravované srdcom kávičkára.